ЦРН КАМЕН

BLACK STONE

  • Режија:

    Spiros Jacovides

  • Сценарио:

    Spiros Jacovides, Ziad Seeman

  • 2022

    87 мин. (12+)

- кинематографер
Andre Lascaris
- монтажер
Ioanna Pogiantzi
- улоги
Eleni Kokkidou, Julio George Katsi, Kevin Zans Ansong, Achilleas Chariskos
- продуцент
Maria Kontogianni
- продукција
Steficon, ERT S.A.
- јазик
Грчки
- држава
Грција

Додека снимаат документарец за „исчезнати“ државни службеници, двајца филмаџии наидуваат на Харула, очајна, претерано заштитнички настроена грчка мајка што си го бара исчезнатиот син, државен службеник. Но кога неговото име е поврзано со владина измама со соучесничка од странство, Харула го испраќа својот друг, хендикепиран син, Лефтерис, да му го обели образот.

Со помошта на еден грчко-африкански таксист и не баш многу услужлива антифа група дисиденти, двајцата филмаџии ја следат Харула во мисијата да го најде и да го врати дома каде што припаѓа, па дури и ако тоа значи да открие кој е тој навистина.

Back