SEE селекција јули 13, 2024

БРАНДО СО СТАКЛЕНО ОКО

BRANDO WITH A GLASS EYE

  • Режија:

    Antonis Tsonis

  • Сценарио:

    Antonis Tsonis

  • 2024

    122 мин. (16+)

- кинематографер
Joerg Gruber
- монтажер
Peter Carrodus ASE
- улоги
Yiannis Niarros, Kostas Nikouli, Xenia Dania, Alexandros Chrysanthopoulos, Maria Kallimani, Yiannis Tsortekis, Chara Mata Giannatou
- продуцент
Tia Spanos Tsonis, Blake Northfield
- продукција
Ficino Films
- држава
Грција, Австралија
- јазик
Грчки

Атина, Грција. Талентираниот актер Лука живее со својот брат, Алекос, во тешки социо-економски услови. На Лука му се укажува можност да си го промени животот кога добива покана да студира метод-глума на престижна школа во Њујорк. За да ја искористат шансата и да се извлечат од тешката животна ситуација, браќата вршат вооружен грабеж за да ги обезбедат потребните средства. Лука при грабежот случајно пука и тешко го повредува невиниот минувач Илијас. Браќата успеваат да побегнат. Лука оди да го посети Илијас во болница со цел да влијае врз него да не сведочи, но се спријателува со него без да му признае дека тој е аматерот што го застрелал.