Гала јули 15, 2023

БАЈКА

FAIRYTALE

СКАЗКА
  • Режија:

    Aleksandr Sokurov

  • Сценарио:

    Aleksandr Sokurov

  • 2022

    78 мин. (16+)

- кинематографер
Aleksandr Sokurov
- монтажер
Aleksandr Sokurov
- гласови
Alexander Sagabashi, Vakhtang Kuchava, Fabio Mastrangelo, Lothar Deeg, Tim Ettelt, Pascal Slivansky
- продуцент
Nikolay Yankin
- продукција
Intonations
- јазик
Италијански, руски, германски, англиски, грузиски, хебрејски, француски
- држава
Русија, Белгија

Си беа еднаш двајца вагабонти… Не… Тројца беа… Не, четворица… А имаше и други, многу и различни… Ги познавав. Долго. Со годни. И потоа нешто се случи и исчезнаа. И долги години немав слушнато ништо за тоа. Еднаш одамна… Беа четворица… А јас тонев во живот и нови несреќи. Но изминативе години, имав некое чудно чувство дека луѓе се вртат околу мене, чекорат, чекорат, чекорат покрај мене… Се слушаа гласови во ноќта, фрагменти од комплексни прашања, зборови на туѓи јазици, стенкање, лелеци на милиони гласови… Ме обзеде необјаснива возбуда…

Back