SEE селекција јули 15, 2024

78 ДЕНА

78 DAYS

78 DANA
  • Режија:

    Emilija Gasic

  • Сценарио:

    Emilija Gasic

  • 2024

    82 мин. (16+)

- кинематографер
Ines Gowland
- монтажер
Jovana Filipovic
- улоги
Goran Bogdan, Viktorija Vasiljevic, Milica Gicic, Tamara Gajovic, Pavle Cemerikic, Masa Cirovic, Jelena Djokic
- продуцент
Andrijana Sofranic Sucur, Milos Ivanovic
- продукција
Set Sail Films
- држава
Србија
- јазик
Српски

Откако татко им е регрутиран за време на НАТО бомбардирањето на Србија во 1999 година, три сестри почнуваат Hi8 видеодневник во својот дом на село. Се снимаат како се шминкаат, берат цреши, играат игри, се тепаат и ѝ помагаат на мајка си со готвењето. Овој кревок, интимен свет им е единственото засолниште од реалноста на бомбардирањето, сирените и војната.