SEE програма јули 13, 2022

ВЕРА СОНУВА ЗА МОРЕТО

  • режија

    Kaltrina Krasniqi

  • 2021, Косово, Северна Македонија, Албанија

— VERA ANDRRON DETIN

VERA DREAMS OF THE SEA

Вера е посветена сопруга, мајка и баба, која работи како преведувачка на знаковен јазик. По самоубиството на сопругот, животот драстично ѝ се менува: сѐ посилно ја чувствува на плеќи тежината на неподносливиот и заканувачки патријархат. Ќе попушти ли Вера за да си го заштити семејството?

— сценарио
Doruntina Basha

— кинематографер
Sevdije Kastrati

— монтажер
Vladimir Pavlovski, Kaltrina Krasniqi

— продуцент
Shkumbin Istrefi, Ognen Antov, Dionis Papadhimitri

 

— улоги
Teuta Ajdini Jegeni, Alketa Sylaj, Astrit Kabashi, Refet Abazi, Arona Zyberi

— јазик
Албански

— 87 мин.
(12+)

Vera Film, ISSTRA Creative Factory, Dream Factory Macedonia, Papadhimitri Film Production

— 13.7.2022
среда

— ГТЦ кров
20:30

Организаторот го задржува правото за измени во термините и распоредот на програмата.