SEE програма јули 9, 2022

ПО ЗИМАТА

  • режија

    Ivan Bakrac

  • 2021, Црна Гора, Србија, Хрватска

— POSLIJE ZIME

AFTER THE WINTER

Петмина пријатели од мало црногорско гратче сѐ уште го негуваат пријателството, и покрај тоа што се раселени низ поранешна Југославија. Во текот на една година, по низа животни пресвртници, сфаќаат дека младоста нагло им завршува. По зимата, секој од нив ќе мора да изгради нов свет за себе.

— сценарио
Ivan Bakrac

— кинематографер
Dusan Grubin

— монтажер
Natasa Pantic

— продуцент
Ivan Djurovic, Snezana Nikcevic

 

— улоги
Momcilo Otasevic, Ana Vuckovic, Petar Buric, Maja Susa, Ivona Kustudic

— јазик
Црногорски

— 101 мин.
(12+)

Artikulacija, ABHO Film, Biberche Productions, Akcija Produkcija, Maxima film, Arizona Films Productions

— 9.7.2022
сабота

— кино МКЦ парк
21:00

Организаторот го задржува правото за измени во термините и распоредот на програмата.