SEE програма јули 9, 2022

НАСТАВНИЧКА КАНЦЕЛАРИЈА

  • режија:

    Sonja Tarokic

  • 2021, Хрватска

— ZBORNICA

THE STAFFROOM

Анамарија почнува нова работа како педагог во училиште, место полно со ситни конфликти и клики. На почетокот се труди да се држи настрана од борбите за превласт меѓу директорката, наставниците и родителите, посветувајќи се само на својата работа со децата. Но како што го запознава системот подобро, Анамарија сфаќа оти за да опстои во него мора да си го жртвува интегритетот и да се вклучи во играта.

 

— сценарио
Sonja Tarokic

— кинематографер
Danko Vucinovic

— монтажер
Borna Buljevic

— продуцент
Ankica Juric Tilic

 

— улоги
Marina Redzepovic, Stojan Matavulj, Nives Ivankovic, Maja Posavec, Sandra Loncaric, Ivana Bakaric, Marica Vidusic, Tamara Soletic, Gordana Slivka, Iva Simic, Andrej Dojkic

— јазик
Хрватски

— 126 мин.
(12+)

Kinorama

— 9.7.2022
сабота

— Кинотека
22:30

Организаторот го задржува правото за измени во термините и распоредот на програмата.