SEE програма јули 12, 2022

ЛИХВАР

  • режија

    Nemanja Ceranic

  • 2020, Србија

— LIHVAR

LOAN SHARK

Мундир е лихвар, поранешен боксер, кој секогаш се држи до својот кодекс: не должи никому и никој не му останува должен. Еден ден во животот на лихвар од мало гратче во Србија, чиј живот се врти наопаку поради глупоста што ја прави во момент кога е на чекор до исполнување на сонот. Една непромисленост го фрла во проблем со полицијата и криминалците. Мундир успева да ги заврши сите планирани обврски за тој ден, но дали пропуштил нешто? Дали оставил трага?

 

— сценарио
Strahinja Madzarevic

— кинематографер
Dusan Grubin

— монтажер
Milorad Citic

— продуцент
Aljosa Ceranic

 

— улоги
Dusan Petkovic, Strahinja Blaѕic, Zlatan Vidovic, Jovo Maksic, Branko Vidakovic, Milica Grujicic, Aleksandar Djurica, Mladen Andrejevic, Milos Milakovic, Ivan Djordjevic Dzudi

— јазик
Српски

— 88 мин.
(12+)

Tracktor Film

—12.7.2022
вторник

— кино МКЦ парк
21:00

Организаторот го задржува правото за измени во термините и распоредот на програмата.