Фестивал на европски филм Синедејс
ЈУ Младински културен центар
кеј Димитар Влахов 15, МК-1000 Скопје
јули 20, 2021

FLIPBOOK FILM FESTIVAL: анимирани музички видеа

Во соработка со фестивалот за анимиран филм Флипбук Филм Фестивал, годинешното издание на CINEDAYS ќе ви прикаже 23 анимирани музички спота на некои од најголемите музички имиња во светот, како и на возбудливи инди и нови музички имиња. Анимацијата, која суптилно ги подобрува, освежува и визуелно збогатува совршено компонираните мелодии, ќе ве понесе на едно невообичаено аудио-визуелно патување во програмата Танцувачко анимирано кино на CINEDAYS.

 

песна – изведувач – режија – времетраење

1. D Fine Us – The Fox ft. Noga Erez & Big T (Anat Gutberg, 3’26”)
2. Craziest Things– Babeheaven (Sacha Beeley, 3’09”)
3. Iskra – My desire (Iskra, 4’07”)
4. Love 21 – PIPSCHIPS&VIDEOCLIPS ft Edo Maajka (Martina Mestrovic, 2’35”)
5. Mantis Love – Baptiste Groazil, Thomas Ricquier (Baptiste Groazil, 6’30”)
6. Perfume – Pijan Slavej, Tanja Tas (Ivona Gjorgjiovska, 2’34”)
7. Mountain – Mama Jerk and the Ladyfingers (Harrison Fleming, 4’54”)
8. Ralph Mothwurf Orchestra//Druck Feat. Vincent Pongracz – (Fekry Helal, 5’55”)
9. Realite – Grand Soleil (Bruno Tondeur, 4’00”)
10. XV – The Big Idea (Louis Dubreuil, 3’51”)
11. Apple tree – Another Sky (Dann Parry, 3’38”)
12. Wolves – Koala voice (Marina Uzelac, 3’15”)
13. Walks Alone – Cows (Lior Shkedi, 3’31”)
14. Stop it – Family Recipes (Lingxi Zhang, Tom Chegaray, 2’44”)
15. Ezra Furman – Every Feeling (Sivan Kidron, 2’42”)
16. Memories – (Goce Ilievski, 3’58”)

Вкупно времетраење: 60’