SEE програма јули 11, 2022

#DOGPOOPGIRL

  • режија

    Andrei Hutuleac

  • 2021, Романија

#DOGPOOPGIRL

Кучето на една жена врши нужда во вагон од подземната железница. Тинејџер го снима инцидентот и го објавува на интернет. Настанува хаос. Инспириран од вистински настан, од инцидентот Dog Poop Girl што се случи во Јужна Кореја во 2005 година.

— сценарио
Andrei Hutuleac

— кинематографер
Constantin Ene Jr.

— монтажер
Alex Pintica

— продуцент
Dan Chisu

— улоги
Andreea Gramosteanu, Coca Bloos, Paul Chiribuța, Tudor Istodor, Cezar Antal

— јазик
Романски

— 78 мин.
(12+)

Dakino Film Production, Diud Film

— 11.7.2022
понеделник

— Кинотека
20:30

Организаторот го задржува правото за измени во термините и распоредот на програмата.