CINEDAYS распишува конкурс за пријавување на кратки филмови, кои ќе бидат прикажани во рамки на MK Shorts програмата! Пријавените филмови треба да ги исполнуваат следните услови:

1. Да се со времетраење до 20 минути
2. Година на продукција 2020/2021 година
3. Да се во формат анимиран или игран филм

Конкурсот трае до 20 јуни!

АПЛИЦИРАЈ