ЗДРАВО МЛАДИ

16-11-2019
in Category: Придружна Програма
ЗДРАВО МЛАДИ

ЗДРАВО МЛАДИ

HEY YOUTH

Chiara Caterina


16.11. 20:00 кино Фросина
Држава / Country: Франција, Белгија, Словенија, С. Македонија / France, Belgium, Slovenia, N. Macedonia
Јазик / Language: Англиски / English
Времетраење / Runtime: 30’
Премиера / Release Date:
 16 November (С. Македонија / N. Macedonia) – CINEDAYS Festival of European Film

 

Режија / Director:
Chiara Caterina
Кинематографер /
Cinematography by:
Chiara Caterina
Монтажа / Film Editing by:
Clara Chapus
Музика / Music by:
Con-Front artists
Продукција / Production Company:
CON-FRONT, Le Grand Mix, Mladinski Kulturen Centar, Muziekclub 4AD, Ustanova “Fundacija Poti miru v Posočju”, Le Fresnoy – Studio National Des Arts Contemporains

Европа 2018 година. Поминати се сто години од завршувањето на Првата светска војна. Група млади уметници се одбрани да учествуваат во проект промовиран од Европската унија. Заедно, поминуваат време во Белгија, Франција, Словенија и Република Северна Македонија, следејќи ги трагите на воените фронтови на континентот. Првата светска војна принудила милиони цивили на преселба, што довело до првата поголема европска бегалска криза.