Category Archives: Monty Python

СМИСЛАТА НА ЖИВОТОТ

СМИСЛАТА НА ЖИВОТОТ

MONTY PYTHON’S THE MEANING OF LIFE
Terry Jones, Terry Gilliam

„Смислата на животот“ е скеч-филм поврзан како студија за опасноста и апсурдноста на човековото постоење – опис што не опишува доволно колку филмот е всушност смешен...
МОНТИ ПАЈТОН И СВЕТИОТ ГРАЛ

МОНТИ ПАЈТОН И СВЕТИОТ ГРАЛ

MONTY PYTHON AND THE HOLY GRAIL
Terry Gilliam, Terry Jones

Хумористична сатира на тешкиот живот во Средниот век раскажана преку приказната за кралот Артур и врамена од современа истрага за убиство. Кога легендарниот крал на Британците тргнува со своите витези во потрага по Светиот грал, се соочуваат со разни ужаси...
ЖИТИЕТО НА БРАЈАН

ЖИТИЕТО НА БРАЈАН

MONTY PYTHON’S LIFE OF BRIAN
Terry Jones

Брајан Коен е обичен млад Евреин, но преку низа смешни настани добива репутација на Месија. Кога не ги избегнува своите следбеници или не се расправа со неговата крескава мајка, несреќниот Брајан е принуден да се спротивстави на расипаниот Понтиј Пилат...
МОНТИ ПАЈТОН ВО ЖИВО ОД ХОЛИВУД БОУЛ

МОНТИ ПАЈТОН ВО ЖИВО ОД ХОЛИВУД БОУЛ

MONTY PYTHON LIVE AT THE HOLLYWOOD BOWL
Terry Hughes, Ian MacNaughton

На сцената на амфитеатарот Холивуд Бол, британската трупа изведува стари и нови скечеви, како и песни. Исто така се додадени и два кратки филма од специјалното издание на „Летечкиот циркус на Монти Пајтон“...
А СЕГА, НЕШТО СОСЕМА ПОИНАКВО

А СЕГА, НЕШТО СОСЕМА ПОИНАКВО

AND NOW FOR SOMETHING COMPLETELY DIFFERENT
Ian MacNaughton

„А сега, нешто сосема поинакво“ е британски скеч-комедија филм заснован на хумористичната тв-серија „Летечкиот циркус на Монти Пајтон“ и ги содржи омилените скечеви од првите две сезони...