Жири на Филмска критика

ВЛАТКО ГАЛЕВСКИ

ВЛАТКО ГАЛЕВСКИ

Влатко Галевски од 1988 – 1993 работи како уредник на видеоизданијата на Македонија Филм Скопје. Од 1993 – 1998 година е уредник на филмската програма на А1 Телевизија и автор на емисиите „Синема“ и ...
2059
СУНЧИЦА УНЕВСКА

СУНЧИЦА УНЕВСКА

Сунчица Уневска е новинарка и филмска критичарка, која има работено во дневниот печат „Утрински весник“, во новинската агенција „Макпрес“, во неделникот „Пулс“, во електронското списание „Блесок“, а ...
1959
ЈОВАНА ЃОРЃИОВСКА

ЈОВАНА ЃОРЃИОВСКА

Јована Ѓорѓиовска е магистер по социјална и развојна психологија на Универзитетот на Кембриџ. Има долгогодишно истражувачко искуство на теми како емоционална интелигенција, финансиска писменост, ...
2028