Жири на студентска програма

КРИСТИНА ЛЕЛОВАЦ

КРИСТИНА ЛЕЛОВАЦ

Кристина Леловац е актерка и доцент по актерска игра на УКИМ Факултетот за драмски уметности – Скопје, каде што е и докторант на отсекот Театрологија. Нејзино поле на интерес е професионалната ...
2073
ЈАНЕ СПАСИЌ

ЈАНЕ СПАСИЌ

Јане Спасиќ има завршени магистерски студии на ФАМУ во Прага. Претходно има дипломирано и магистрирано театарска режија. Има неколку успешни професионални настапи пред 2013 г. кога е примен на ФАМУ, ...
1983
ВЛАДИМИР ДИМОСКИ

ВЛАДИМИР ДИМОСКИ

Владимир Димоски е дипломиран филмски снимател. Своето филмско образование го завршува на магистерските студии на ФАМУ во Чешка. Стекнува интернационално искуство, работејќи како директор на ...
1935