Close
Navigation

ЗАТИШЈЕ ПРЕД БУРА

SERENITY


Режија:Steven Knight
Продуцент:Steven Knight, Greg Shapiro, Guy Heeley
Сценарио:Steven Knight
Кинематографер:Jess Hall
Монтажер:Laura Jennings
Улоги:Matthew McConaughey, Anne Hathaway, Diane Lane, Jason Clarke, Djimon Hounsou, Jeremy Strong
Продукција:2019, Велика Британија, САД
Јазик:Англиски
Гала премиери106 мин. (15+)

Бејкер Дил е капетан на рибарски брод и води тури на мирната, тропска енклава, островот Плимут. Меѓутоа, спокојниот живот му се нарушува кога се појавува неговата поранешна сопруга Карен, очајна за помош. Таа го моли Дил да ги спаси неа и нивниот млад син од нејзиниот нов, насилен сопруг, така што ќе го одведе на рибарска тура среде море и ќе го фрли на ајкулите. Појавата на Карен го враќа Дил во еден живот, кој се трудел да го заборави, и додека се мачи помеѓу исправното и погрешното, светот му запаѓа во една нова реалност, која можеби не е таква каква што се чини.

МКЦ ПАРК