Close
Navigation

СЕ ПРАШУВАМ КОГА ЌЕ ВИ НЕДОСТАСУВАМ

WONDER WHEN YOU’LL MISS ME

MI CHIEDO QUANDO TI MANCHERÒ

Режија:Francesco Fei
Продуцент:Francesco Fei, Gabriella Manfre, Consuelo e Yari Moschella, Fabio Nesi, Petra Selishkar
Сценарио:Chiara Barzini, Francesco Fei, Luca Infascelli
Кинематографер:Brand Ferro
Монтажер:Claudio Bonafede
Улоги:Beatrice Granno, Claudia Marsicano, Dragan Mishevski, Marusa Majer, Riccardo Alemanni, Federica Fracassi
Продукција:2019, Италија, Словенија
Јазик:Италијански
Гала премиери90 мин. (16+)

Аманда има седумнаесет години и тешко минато. За да се соочи со светот, има создадено замислена, весела и политички некоректна другарка, која ја води низ најголемите предизвици: растењето и преземањето контрола врз својот живот. Нејзината приказна е за храброст и решителност, авантуристичка и романтична, но истовремено и жестока и духовита. Филмот е заснован на „Се прашувам кога ќе ви недостасувам“, вториот роман на Аманда Дејвис, американска писателка, која прерано го губи животот. Патувачки филм за физички и психички граници, бегајќи од минатото и барајќи можна иднина.

МКЦ ПАРК