Close
Navigation

ПРОКСИМА

PROXIMA


Режисер:Alice Winocour
Продуцент:Serge Hayat, Isabelle Madelaine, Emilie Tisne
Сценарио:Alice Winocour, Jean-Stеphane Bron
Кинематографер:George Lechaptois
Монтажа:Julien Lacheray
Улоги:Eva Green, Matt Dillon, Lars Eidinger, Alexei Fateev
Продукција:2019, Франција, Германија
Јазик:Француски, англиски, руски, германски
Гала премиери115 мин. (12+)

Сара е француска космонаутка на обука во Европската вселенска агенција во Келн. Таа е единствената жена во тешката програма. Живее сама со Стела, нејзината осумгодишна ќерка. Сара чувствува грижа на совест што не може да поминува повеќе време со детето. Нејзината љубов е нескротлива и вознемирувачка. Кога Сара ја избираат да се придружи на екипажот на едногодишната вселенска мисија Проксима, настанува хаос во односот меѓу мајката и ќерката.

КИНО ВЛАЕ