Close
Navigation

МУСТАНГ

MUSTANG


Режија:Deniz Gamze Erguven
Продуцент:Charles Gillbert
Сценарио:Deniz Gamze Erguven, Alice Winocour
Кинематографер:David Chizallet, Ersin Gok
Монтажер:Mathilde Van de Moortel
Улоги:Gunes Sensoy, Dogba Doguslu, Tugba Sunguroglu, Elit Iscan, Ilayda Akdogan, Ayberk Pekcan, Nihal Koldas
Продукција:2015, Турција, Франција, Германија, Катар
Јазик:Турски
CINEDAYS ретро97 мин. (15+)

Доаѓа летото. Во едно село во северна Турција, Лале и нејзините четири сестри се враќаат дома од училиште и патем невино си поигруваат со неколку момчиња. Неморалот на нивната игра доведува до скандал со неочекувани последици. Семејниот дом полека се претвора во затвор. Училиштето е заменето со домашно школување, а почнуваат да се договараат и бракови. Петте сестри што ја делат истата страст за слобода, наоѓаат начин да ги заобиколат наметнатите органичувања.

КИНО НАПРЕДОК