Close
Navigation

КОЖУРЕЦ

COCOON

KOKON

Режија:Leonie Krippendorf
Продуцент:Jost Hering
Сценарио:Leonie Krippendorf
Кинематографер:Martin Neumeyer
Монтажер:Emma Graf
Улоги:Jella Haase, Franz Hagn, Lena Klenke, Kim Riedle, Anja Schneider, Lena Urzendowsky, Elina Vildanova
Продукција:2020, Германија
Јазик:Германски
Официјална селекција95 мин. (14+)

Берлински Кројцберг е микроорганизмот на Нора. Нора, немиот набљудувач, секаде се шлепа. На забави, на училиште, на базен, по покриви и по станови. Нора шета околу монотоните станбени блокови со постарата сестра и нејзините пријатели, и сведочи настани што се чини како бавно да бледнеат на летната светлина. Девојки што сакаат да бидат слаби и убави, момчиња што кажуваат глупави работи за да провоцираат или затоа што се вљубени. Безмилосни смартфон-камери и кревки тинејџери. Но Нора светот го гледа со поинакви очи, а кога ја запознава Роми, сфаќа и зошто. Има музика во воздухот, телото на Нора се менува, а гасениците ги ткаат нивните кожурци. Реалистичен и пренесен од перспектива на главната хероина, овој филм ни доловува лето на промени.

ГРАДСКИ ПАРК