Close
Navigation

ЕЗЕРО МОЕ

MY LAKE

LIQUENI IM

Режија:Gjergj Xhuvani
Продуцент:Dritan Huqi
Сценарио:Gjergj Xhuvani
Кинематографер:Dimo Popov
Монтажер:Juan Gambino
Улоги:Ariton Pollozhani, Tristan Halilaj, Vedran Zivolic, Elia Zaharia, Luiza Xhuvani, Birce Hasko, Juli Emiri, Miriana Deti
Продукција:2020, Албанија, Северна Македонија
Јазик:Албански, македонски
МК во ЕУ100 мин. (15+)

Младиот Крсто живее во село крај прекрасното Преспанско езеро, водна површина поделена на границите на три балкански држави, Албанија, Македонија и Грција. За да му помогне на семејството, Крсто станува ситен препродавач на марихуана, користејќи ги својот чамец и познавањето на водите на езерото за да пренесува пакетчиња дрога од албанската на македонската страна.

ПАРК ИБНИ ПАЈКО