Фестивал на европски филм Синедејс
ЈУ Младински културен центар
кеј Димитар Влахов 15, МК-1000 Скопје

Промени во Pop-up програмата

Поради лошите временски услови и откажувањето на некои проекции, дел од pop-up прогрмата ја презакажуваме за следниве термини и локации:

19.7. понеделник:

Кино Фросина:
19:00 – 72 hours eco film programme


20.7. вторник:

Кино Фросина:
19:00 – Activist – Eco film programme special


21.7. среда

Кеј на Вардар:
20:30 – Eco film programme (part 1) | Влае, амфитеатар 51’
21:30 – Eco film programme (part 2) | Одбојкарско игралиште, Градски парк 33’

МKЦ парк:
21:30 – Flipbook Film Festival: Animated music videos party 60′

Езерце, Градски парк:
22:30 – BAFTA 2020 Shorts 111′


22.7. четврток

Езерце, Градски парк:
20:30 – MK Shorts 132′
22:45 – Living music Project 60’

Врв на Водно:
20:30 – Eco film programme (part 1) 78’
22:00 – Another round, dir. Thomas Vinterberg 117′