Фестивал на европски филм Синедејс
ЈУ Младински културен центар
кеј Димитар Влахов 15, МК-1000 Скопје

Програма за 19 јули

кино Милениум:
18:00 | Ane is missing, режија: David Perez Sanudo
Градски парк:
20:30 | Petrov’s flu, режија: Kirill Serebrennikov
23:00 | Benedetta, режија: Paul Verhoeven

кино Фросина:
19:00 | Премиерно прикажување на филмовите направени во рамки на проектот „72 часа ЕКО ФИЛМ“
МКЦ парк:
21:30 | Apples, режија: Christos Nikou
23:30 | Minari, режија: Lee Isaac Chung
парк Ибни пајко:
21:00 | Deadlock, режија: Vinko Moderndorfer
23:00 | A corsian summer, режија: Pascal Tagnati