Фестивал на европски филм Синедејс
ЈУ Младински културен центар
кеј Димитар Влахов 15, МК-1000 Скопје

SEE програма

јули 11, 2022

#DOGPOOPGIRL

Кучето на една жена врши нужда во вагон од подземната железница. Тинејџер го снима инцидентот и го објавува на интернет

 • режија

  Andrei Hutuleac

 • 2021, Романија

View Project
јули 9, 2022

ПО ЗИМАТА

Петмина пријатели од мало црногорско гратче сѐ уште го негуваат пријателството, и покрај тоа што се раселени низ поранешна Југославија.

 • режија

  Ivan Bakrac

 • 2021, Црна Гора, Србија, Хрватска

View Project
јули 13, 2022

ВЕРА СОНУВА ЗА МОРЕТО

Вера е посветена сопруга, мајка и баба, која работи како преведувачка на знаковен јазик.

 • режија

  Kaltrina Krasniqi

 • 2021, Косово, Северна Македонија, Албанија

View Project
јули 9, 2022

НАСТАВНИЧКА КАНЦЕЛАРИЈА

Анамарија почнува нова работа како педагог во училиште, место полно со ситни конфликти и клики.

 • режија:

  Sonja Tarokic

 • 2021, Хрватска

View Project
јули 12, 2022

ЛИХВАР

Мундир е лихвар, поранешен боксер, кој секогаш се држи до својот кодекс: не должи никому и никој не му останува должен.

 • режија

  Nemanja Ceranic

 • 2020, Србија

View Project
јули 7, 2022

МИМИ

Мими е психолошка драма за девојка, која потисната од родовите предрасуди во родниот крај, доаѓа да живее во Скопје.

 • режија

  Darijan Pejovski

 • 2022, Македонија, Хрватска, Косово

View Project