Фестивал на европски филм Синедејс
ЈУ Младински културен центар
кеј Димитар Влахов 15, МК-1000 Скопје

cinEmusic

јули 9, 2022

SIJENKE

Брзите ритми исполнети со хармонични звуци на гитари и синтисајзери на триото Тодоровиќ, Раичевиќ и Милан Поповиќ.

 • cinEmusic

 • Србија

View Project
јули 10, 2022

LALALAR

Возбудлива мешавина на панк-енергија, мрачна електроника и турска инструментација и психоделични семплови.

 • cinEmusic

 • Турција

View Project
јули 11, 2022

CV Vision

Спој од продакшн и егзотика од шеесеттите, рана електронска бас-музика и постпанк од деведесеттите.

 • cinEmusic

 • Германија

View Project
јули 13, 2022

LIVING MUSIC PROJECT

Living Music Project дава можност на младите филмски уметници да имаат свое авторско дело со оригинална музика, како и да совладаат барем сегмент од оваа чувствителна...

 • Ментор

  Дарија Андовска

 • Македонија

View Project
јули 8, 2022

FANFARA STATION

Хипнотичка прослава со дувачки оркестар, цела северноафриканска ритам-секција и моќни електро-денс ритми што поставуваат темпо.

 • cinEmusic

 • Тунис, САД, Италија

View Project