ЗМИЈУЛЧЕ

12-11-2019
in Category: МК Кратки
ЗМИЈУЛЧЕ

ЗМИЈУЛЧЕ

SNAKELET

Kristina Gacova, Krste Gospodinovski, Zharko Ivanov


12.11. 19:00 кино Фросина
Држава / Country: Северна Македонија / North Macedonia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian
Времетраење / Runtime: 10’

 

Режија / Director:
Kristina Gacova, Krste Gospodinovski, Zharko Ivanov
Сценарио / Writers:
Zharko Ivanov, Kristina Gacova
Анимација / Animated by:
Krste Gospodinovski, Zharko Ivanov, Kristina Gacova
Кинематографер /
Cinematography by:
Zharko Ivanov
Монтажа / Film Editing by:
Krste Gospodinovski
Улоги / Cast:
Vladimir Lukas, Dimitar Nikolov, Zarko Ivanov
Продуцент / Produced by:
Zharko Ivanov
Музика / Music by:
Boban Lazovski
Продукција / Production Company:
Flip Book Productions

 


Скршен човек разочаран од општеството и целиот свет околу него, решава да ја напушти цивилизацијата и заминува да живее во дивината. Во шумата тој наидува на неочекувано ново пријателство.