ЗМИЈА

12-11-2019
in Category: МК Кратки
ЗМИЈА

ЗМИЈА

SNAKE

Andrej I. Volkashin

*затворена презентација


12.11. 21:00 кино Фросина
Држава / Country: Северна Македонија, Бугарија / North Macedonia, Bulgaria
Јазик / Language: Македонски / Macedonian
Времетраење / Runtime: 20’

 

Режија / Director:
Andrej I. Volkashin
Сценарио / Writers:
Andrej I. Volkashin
Кинематографер /
Cinematography by:
Kiril Prodanov
Монтажа / Film Editing by:
Nevelin Vulcev
Улоги / Cast:
Vedran Delidzakov, Gabriela Petrusheva, Marjan Najdovski
Продуцент / Produced by:
Elena Stanisheva
Музика / Music by:
Igor Vasilev Novogradska
Продукција / Production Company:
VEDA Film Productions, EQUAL srl (co-production)

 


Горчливо-слатка приказна за почетоците на пријателство помеѓу деветгодишниот јунак Марио и ексцентричниот геј дечко Борче, соочено со стравот и предрасудите на родителите на Марио, во едно зафрлено македонско гратче.