Женски младински хор

Женски младински хор

ноември 11, 2018
во Категорија: 11.11. (недела), cinedays2018, cinEmusic
3753 14
Женски младински хор

11. 11. | 23:00 | МКЦ Скопје

Почитувани,

Ве покануваме на целовечерен настап на наградуваниот и вреднуваниот, гордоста на МКЦ – „ЖЕНСКИ МЛАДИНСКИ ХОР“.
Вечер насловена „JazzToVoice“, каде што ќе имате уникатна можност да го видите и слушнете „Женскиот младински хор“ во едно поинакво издание.
Со бенд во придружба, составен од: Кирил Туфекчиевски – контрабас, Гордан Спасовски – пијано, Виктор Филиповски – удиралки, низ вечерта ќе нѐ води г. Ален Хаџи-Стефанов, диригирано од Маестро Сашо Татарчевски.

На програмата:
Hoagy Carmichael: The nearness of you
Richard Rodgers: Isn`t it romantic
George Gershwin: Love is here to stay
Henry Mancini: Charade
Hoagy Carmichael: Skylark
Herman Hupfeld: As time goes by
Joseph Cosma: Autumn leaves
Harold Arlen: Stormy weather
Jerome Kern: All the things you are
Jay Livingston: Mona Lisa
Joao Gilberto: Bim-Bom

Влез СЛОБОДЕН!