ЗАВЕДЕН

ЗАВЕДЕН

ноември 12, 2017
во Категорија: 12.11. (недела), 13.11. (понеделник), cinedays2017, Гала Премиера
2215 10
ЗАВЕДЕН

THE BEGUILED
Sofia Coppola

12. 11. | 20:00 | кино Милениум

13. 11. | 17:30 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 93’
Држава / Country: САД / USA
Јазик / Language: Англиски, француски / English, French

Режија / Director: Sofia Coppola
Сценарио / Writers: Sofia Coppola (screenplay), Thomas Cullinan (novel)
Продуцент / Produced by: Sofia Coppola, Youree Henley
Музика / Music by: Phoenix
Продукција / Production Company: American Zoetrope, FR Productions
Кинематограф / Cinematography by: Philippe Le Sourd
Монтажа / Film Editing by: Sarah Flack
Улоги / Cast: Nicole Kidman, Colin Farrell, Kirsten Dunst, Elle Fanning, Oona Lawrence, Angourie Rice

Капларот Џон Мекбрни е повреден унионистички војник, кој се наоѓа во бегство како дезертер за време на Граѓанската војна. Тој бара прибежиште во еден јужњачки интернат за жени, каде што учителките и ученичките со задоволство се нафаќаат да му помогнат. Набрзо, сексуалните тензии ќе доведат до опасни ривалства, бидејќи жените што се грижат за неговата ранета нога, истовремено му нудат и утеха и друштво.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Cannes Film Festival – Best Director; International Online Cinema Awards (INOCA) – Best Adapted Screenplay, Best Cinematography (Philippe Le Sourd), Best Ensemble Cast