ЖАЛ НИ Е ШТО ВЕ ПРОПУШТИВМЕ

08-11-2019
in Category: Гала премиери
ЖАЛ НИ Е ШТО ВЕ ПРОПУШТИВМЕ

ЖАЛ НИ Е ШТО ВЕ ПРОПУШТИВМЕ

SORRY WE MISSED YOU

Ken Loach


8.11. 20:00 кино Милениум    |    R  9.11. 15:00 кино Милениум
Држава / Country: Велика Британија, Франција, Белгија / UK, France, Belgium
Јазик / Language: Англиски / English
Времетраење / Runtime: 100’
Премиера / Release Date:
16 May 2019 (Франција / France) – Cannes Film Festival

 

Режија / Director:
Ken Loach
Сценарио / Writers:
Paul Laverty
Кинематографер /
Cinematography by:
Robbie Ryan
Монтажа / Film Editing by:
Jonathan Morris
Улоги / Cast:
Kris Hitchen, Debbie Honeywood, Rhys Stone, Katie Proctor
Продуцент / Produced by:
Rebeca O’Brien
Музика / Music by:
George Fenton
Продукција / Production Company:
Why Not Productions

 


Рики и неговото семејство мачат мака со долгови уште од финансиската криза од 2008 година. Одеднаш му излегува нова можност за независност со блескаво ново комби и шанса да води франшиза како самовработен доставувач. Работата е тешка, а не ѝ е лесно ни на неговата сопруга, која работи како негувателка. Семејството е снажно, но кога обајцата ќе бидат повлечени во различен правец, нештата почнуваат да се рушат.


Фестивали и награди / Festivals and awards:
Cannes Film Festival, Sydney Film Festival, Shanghai International Film Festival, Anteo Palazzo del Cinema, Milan, Odesa International Film Festival, Toronto International Film Festival, Zurich Film Festival, Busan International Film Festival, Chicago International Film Festival