ЗАД ХОРИЗОНТОТ

15-11-2019
in Category: Гала премиери
ЗАД ХОРИЗОНТОТ

ЗАД ХОРИЗОНТОТ

BEYOND THE HORIZON
LE MILIEU DE L’HORIZON

Delphine Lehericey


15.11. 20:00 кино Милениум

 


Држава / Country: Швајцарија, Белгија / Switzerland, Belgium
Јазик / Language: Француски / French
Времетраење / Runtime: 90’
Премиера / Release Date:
26 September 2019 (Шпанија / Spain) – San Sebastian International Film Festival

 

Режија / Director:
Delphine Lehericey
Сценарио / Writers:
Joanne Giger
Кинематографер / Cinematography by:
Christophe Beaucarne
Монтажа / Film Editing by:
Emilie Morier
Улоги / Cast:
Laetitia Casta, Luc Bruchez, Clémence Poésy, Thibaut Evrard, Fred Hotier
Продуцент / Produced by:
Elodie Brunner, Thierry Spicher, Elena Tatti
Музика / Music by:
Nicolas Rabaeus
Продукција / Production Company:
Box Productions, Entre Chien et Loup

 


Лето, 1976 година. Европа поминува низ безмилосен топлотен бран и една од најлошите суши во историјата. На фармата на неговите родители, Гас (13), летниот распуст го поминува во читање стрипови, помагање на татко му, кој сета своја заштеда ја има вложено во современ кокошарник, и во игра со Мадо, дивото дете од селото. Но полека околу него, неговиот спокоен и познат универзум почнува да попушта под жештината… Мајка му, секогаш нежна и грижлива, почнува да поминува сѐ повеќе време со убавата Сесил, додека татко му е принуден сам да се справува со разорните последици на сушата. Гледајќи го уништувањето на неговото семејство, традиционалното земјоделство и патријархатот, Гас е принуден да порасне побрзо и да ја остави невиноста на детството зад себе…


Фестивали и награди / Festivals and awards:
San Sebastian Film Festival