ВЛАДИМИР ДИМОСКИ

ВЛАДИМИР ДИМОСКИ

ноември 1, 2018
во Категорија: cinedays2018, Жири на студентска програма
1915 0
ВЛАДИМИР ДИМОСКИ

Владимир Димоски е дипломиран филмски снимател. Своето филмско образование го завршува на магистерските студии на ФАМУ во Чешка. Стекнува интернационално искуство, работејќи како директор на фотографија и асистент на камера за професионални и студентски продукции базирани во Европа, Канада и Азија. Авторски се има потпишано на триесет кратки играни и документарни филмови и еден долгометражен игран филм.