ВИСТИНАТА

10-11-2019
in Category: Гала премиери
ВИСТИНАТА

ВИСТИНАТА

THE TRUTH
LA VÉRITÉ

Hirokazu Kore-eda


10.11. 22:00 кино Милениум
Држава / Country: Франција, Јапонија / France, Japan
Јазик / Language: Француски, англиски / French, English
Времетраење / Runtime: 106’
Премиера / Release Date:
28 August 2019 (Италија / Italy) – Venice Film Festival

 

Режија / Director:
Hirokazu Kore-eda
Сценарио / Writers:
Hirokazu Kore-eda, Lea Le Dimna
Кинематографер /
Cinematography by:
Eric Gautier
Монтажа / Film Editing by:
Hirokazu Kore-eda
Улоги / Cast:
Catherine Deneuve, Juliette Binoche, Ethan Hawke, Ludivine Sagnier, Roger Van Hool
Продуцент / Produced by:
Muriel Merlin
Музика / Music by:
Alexei Aigui
Продукција / Production Company:
3B Productions, Bun-Buku, MI Movies, France 3 Cinema, Garidi Films

 


Фабиен е француска филмска ѕвезда. Таа владее меѓу мажите што ја обожуваат и ѝ се восхитуваат. Кога ги објавува своите мемоари, ќерка ѝ Лумир се враќа од Њујорк во Париз со нејзиниот сопруг и детенцето. Повторната средба меѓу мајката и ќерката наскоро се претвора во конфронтација: вистини излегуваат на виделина, се порамнуваат сметки, паѓаат добри и лоши зборови.


Фестивали и награди / Festivals and awards:
Venice Film Festival; Toronto International Film Festival; Zurich Film Festival; Busan International Film Festival; San Diego International Film Festival, Chicago International Film Festival