ТРАМПОЛИНА

ТРАМПОЛИНА

ноември 14, 2017
во Категорија: 14.11. (вторник), cinedays2017, СинеБалкан
2301 9
ТРАМПОЛИНА

TRAMPOLIN
THE TRAMPOLINE
Katarina Zrinka Matijević

14. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 82’
Држава / Country: Хрватска / Croatia
Јазик / Language: Хрватски / Croatian

Режија / Director: Katarina Zrinka Matijević
Сценарио / Writers: Katarina Zrinka Matijević, Pavlica Bajsić, Ivan Salaj
Продуцент / Produced by: Ivan Maloča
Музика / Music by: Šumovi protiv valova
Продукција / Production Company: Šumovi protiv valova
Кинематограф / Cinematography by: Vjeran Hrpka
Монтажа / Film Editing by: Ana Štulina
Улоги / Cast: Franka Mikolaci, Tena Nemet Brankov, Marija Tadić, Lana Barić, Frano Mašković, Asja Jovanović, Nina Violić, Igor Kovač, Enes Vejzović

Бегајќи од мајка си, седумгодишната Лина ги запознава тинејџерката Ника и четириесетгодишната Николина. Тие може да бидат потенцијалниот одраз во огледалото на Лина во иднината. Делејќи слична судбина, трите протагонистки ги менуваат своите животи и откриваат тајни за болните пукнатини во нивните семејства.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Pula Film Festival – Golden Arena for Best Actress in a Supporting Role