ТОВАР

ТОВАР

ноември 12, 2018
во Категорија: 12.11. (понеделник), cinedays2018, Eye on films
3960 13
ТОВАР

CARGO
Gilles Coulier

12. 11. | 20:00 | Џебно кино

Времетраење / Runtime: 91’
Држава / Country: Белгија / Belgium
Режија / Director: Gilles Coulier

Среде студенилото на Северното море, Леон Бруке паѓа во водата од неговиот рибарски брод пред очите на неговиот најстар син, Жан. Старецот паѓа во длабока кома, оставајќи го Жан со огромен долг и одговорноста да се грижи за семејниот бизнис. Отсуството на неговиот татко предизвикува конфликти помеѓу него и неговите двајца браќа: Франсис е растргнат дали да остане со своето семејство или да побегне со љубовницата, додека пак Вилијам се враќа дома за да побегне од неговиот криминален живот и да се искупи од гревовите. Очаен да изгради иднина за својот осумгодишен син, Жан се врти кон криминалното минато на неговиот брат.