ТИ ЈА ИМАШ НОЌТА

ТИ ЈА ИМАШ НОЌТА

ноември 15, 2018
во Категорија: 15.11. (четврток), cinedays2018, Официјална Селекција
3934 13
ТИ ЈА ИМАШ НОЌТА

YOU HAVE THE NIGHT
TI IMAŠ NOĆ
Ivan Salatić

15. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 82′
Држава / Country: Црна Гора, Србија / Montenegro, Serbia
Јазик / Language: Српски / Serbian
Премиера / Release Date: 5 септември (Италија) / 5 September 2018 (Italy) – Venice Film Festival

Режија / Director: Ivan Salatić
Сценарио / Writers: Ivan Salatić
Продуцент / Produced by: Dušan Kasalica, Jelena Angelovski
Продукција / Production Company: Meander Film
Кинематографер / Cinematography by: Ivan Marković
Монтажа / Film Editing by: Jelena Maksimović
Улоги / Cast: Momo Pićurić, Luka Petrone, Ivana Vuković, Jasna Đuričić, Boris Isaković, Marko Štibohar

Откако го напушта бродот на којшто работи, Сања нема друг избор и приморана е да се врати дома. Бродоградилиштето оди под стечај, оставајќи многу работници без работа. Бродови покриени со церади се нафрлани наоколу, оставени за некои подобри времиња. Доаѓа бура; загубен е еден живот. Лука е во шумата и чека да падне ноќ. Тоа е ноќта кога сѐ би можело да се промени.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Venice Film Festival