ТЕГЛА ПОЛНА ЖИВОТ

ТЕГЛА ПОЛНА ЖИВОТ

ноември 18, 2018
во Категорија: 18.11. (недела), cinedays2018, Детска програма
3969 13
ТЕГЛА ПОЛНА ЖИВОТ

A JAR FULL OF LIFE
VIELMACHGLAS

Florian Ross

18. 11. | 11:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 95’
Режија / Director: Florian Ross

Марлен е млада жена чијшто живот сѐ уште не почнал. Веќе во своите рани дваесетти, таа сѐ уште живее со родителите и нема никакви цели и аспирации. Заглавена во монотонија од којашто не гледа излез, дури и нејзиниот сакан постар брат не може да ја спаси од нешто што ѝ личи на вечна криза. Кога ќе ја разбуди една лична трагедија, Марлен тргнува во авантура за којашто очигледно не е спремна: брод ја чека во Хамбург за да ја однесе до Антарктикот. Но, како ли ќе стигне до таму со само осум евра во џебот? Тоа е почетокот на едно епско патување, кое е исто толку духовито колку и емотивно.
*Превод на македонски јазик