ШВАЈЦАРЕЦОТ КРИС

ШВАЈЦАРЕЦОТ КРИС

ШВАЈЦАРЕЦОТ КРИС

CHRIS THE SWISS

Anja Kofmel


8.11. 20:00 Џебно кино

Времетраење / Runtime:
90’

Држава / Country:
Швајцарија, Хрватска, Финска, Германија / Switzerland, Croatia, Finland, Germany

Режија / Director:
Anja Kofmel


Зошто младите мажи толку ги фасцинира војната? И денес исто како и во деведесеттите години на минатиот век кога беснееше војна во поранешна Југославија? На 7 јануари 1992 година, младиот швајцарски новинар Крис Кристијан Виртенберг бил пронајден мртов во Хрватска. Задушен со неговата марама, облечен во униформа на вод од меѓународни војници. Дваесет и пет години подоцна, неговата братучетка, режисерката Ања Кофмел, го истражува убиството на Крис и се обидува да најде одговор на овие прашања.