СУРОВ РЕЗ

14-11-2019
in Category: Официјална селекција
СУРОВ РЕЗ

СУРОВ РЕЗ

LOVE CUTS
REŽI

Kosta Djordjevic


14.11. 23:00 кино Фросина
Држава / Country: Србија, Хрватска / Serbia, Croatia
Јазик / Language: Српски / Serbian
Времетраење / Runtime: 80’
Премиера / Release Date:
27 February 2019 (Србија / Serbia) – Belgrade Film Festival

 

Режија / Director:
Kosta Djordjevic
Сценарио / Writers:
Dragan Nikolic
Кинематографер /
Cinematography by:
Bojana Andric
Монтажа / Film Editing by:
Romana Vujasinovic
Улоги / Cast:
Kristina Jovanovic, Djurdjina Radic, Mladen Sovilj, Milan Cucilovic, Marko Janketic, Nikola Petrovic, Aleksandar Rankovic, Petar Kokinovic
Продуцент / Produced by:
Milos Ivanovic, Kosta Djordjevic, Bojana Andric
Музика / Music by:
Filip Mitrovic
Продукција / Production Company:
Soul Food Films, Kinematografska Kuca, Platforma, Marinis Media

 


Пеколно топол августовски ден на улиците на Белград. Самоуверената тинејџерка Аја раскинува со момчето по стоти пат. Малку подоцна, додека седи со пријателите, група локални деца ќе почнат да ја задеваат и ќе ја прободат со нож. Филмот го прикажува остатокот од денот на Аја, како се труди да се одмазди и да се смири со момчето. Преку дваесет мизанкадри, филмот прикажува опсесивна љубовна приказна сместена во еден тинејџерски ден, кој би бил најголем кошмар за секој родител.


Фестивали и награди / Festivals and awards:
Belgrade Film Festival, Dances With Films Festival