ШТО КРИЕ ДОЖДОТ

13-11-2019
in Category: МК Кратки
ШТО КРИЕ ДОЖДОТ

ШТО КРИЕ ДОЖДОТ

WHAT THE RAIN HIDES

Sergej Sarchevski


13.11. 19:00 кино Фросина
Држава / Country: Северна Македонија / North Macedonia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian
Времетраење / Runtime: 6’

 

Режија / Director:
Sergej Sarchevski
Сценарио / Writers:
Sergej Sarchevski
Кинематографер /
Cinematography by:
Sergej Sarchevski
Монтажа / Film Editing by:
Sergej Sarchevski
Улоги / Cast:
Jan Krevatin, Christopher Fernandez, Charlotte Elson-Whittaker, Monika Groening
Продуцент / Produced by:
Sergej Sarchevski
Музика / Music by:
Tom Stafford
Продукција / Production Company:
Sergej Sarchevski

 


По преселбата во странство, надежен студент се соочува со осаменост и со предизвикот да се снајде емотивно и професионално во една голема светска метропола, при тоа да ги исполни, како своите, така и очекувањата на околината.