СТАКЛО

10-11-2019
in Category: МК Кратки
СТАКЛО

СТАКЛО

GLASS

Amalia Ramirez


10.11. 23:00 МКЦ
Држава / Country: Северна Македонија, САД / North Macedonia, USA
Јазик / Language: Македонски / Macedonian
Времетраење / Runtime: 19’

 

Режија / Director:
Amalia Ramirez
Сценарио / Writers:
Nina Madzirov
Кинематографер /
Cinematography by:
Phil Masters
Монтажа / Film Editing by:
Mairi Soelsepp
Улоги / Cast:
Nina Madzirov, Rebecca Momo
Продуцент / Produced by:
Amalia Ramirez, Nina Madzirov
Продукција / Production Company:
New York Film Academy, Madzirov Production

 


По ненадејната смрт на нејзиниот татко, Миа треба да исполни ветување и се обидува да засвири на шишиња полни со вода. Доаѓа нејзината другарка Натали и се обидува да ја убеди да оди погребот. Миа се противи.