СРЕЌЕН КРАЈ

СРЕЌЕН КРАЈ

ноември 14, 2017
во Категорија: 14.11. (вторник), 15.11. (среда), cinedays2017, Гала Премиера
2499 9
СРЕЌЕН КРАЈ

HAPPY END
Michael Haneke

14. 11. | 22:00 | кино Милениум

15. 11. | 17:30 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 107’
Држава / Country: Франција, Австрија, Германија / France, Austria, Germany
Јазик / Language: Француски / French

Режија / Director: Michael Haneke
Сценарио / Writers: Michael Haneke
Продуцент / Produced by: Margaret Ménégoz
Музика / Music by:  Guillaume Sciama
Продукција / Production Company: Les Films du Losange, X-Filme Creative Pool, Wega Film
Кинематограф / Cinematography by: Christian Berger
Монтажа / Film Editing by: Monika Willi
Улоги / Cast: Jean-Louis Trintignant, Isabelle Huppert, Mathieu Kassovitz, Toby Jones, Loubna Abidar

„Насекаде околу нас, светот, а ние, во средината, слепи“. И покрај тоа што е соочено со низа проблеми, едно семејство од средната класа што живее во Кале, неговите членови не обрнуваат речиси воопшто внимание на ужасните услови во бегалските кампови, кои се наоѓаат на само неколку километри од нивниот дом.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Cannes Film Festival; Sydney Film Festival; Munich International Film Festival