СОНОТ ЗА КРВТА И ДУШАТА

СОНОТ ЗА КРВТА И ДУШАТА

ноември 16, 2018
во Категорија: 16.11. (петок), cinedays2018, Кратки филмови: Македонија
3940 13
СОНОТ ЗА КРВТА И ДУШАТА

THE DREAM ABOUT THE BLOOD AND SOUL
Режија / Director: Igor Aleksov

16. 11. | 21:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 21’
Држава / Country: Македонија / Macedonia
Јазик / Language: Македонски / Macedonian

Режија / Director: Igor Aleksov
Сценарио / Writers: Aleksandar Rusjakov
Продуцент / Produced by: Blazhe Dulev
Музика / Music by: Darko Spasovski
Продукција / Production Company: Quasar Films
Кинематографер / Cinematography by: Dushan Kardalevski
Монтажа / Film Editing by: Blazhe Dulev
Улоги / Cast: Dejan Lilikj, Jordan Simonov, Nina Dean

Марко е вампир, кој одеднаш почнува да сонува и да се буди пред зајдисонцето…