СО ОСТАР НОЖ

10-11-2019
in Category: Официјална селекција
СО ОСТАР НОЖ

СО ОСТАР НОЖ

BY A SHARP KNIFE
OSTRÝM NOŽOM

Teodor Kuhn


10.11. 17:30 кино Милениум 
Држава / Country: Словачка / Slovakia
Јазик / Language: Словачки / Slovak
Времетраење / Runtime: 89’
Премиера / Release Date:
21 February 2019 (Словачка / Slovakia)

 

Режија/Director:
Teodor Kuhn
Сценарио/Writers:
Teodor Kuhn, Jakub Medvecky
Кинематограф/
Cinematography by:

Denisa Buranova
Монтажа/Film Editing by:
Pavel Hrdlicka
Улоги/Cast:
Roman Luknar, Ela Lehotska, David Hartl, Ela Stefunkova, Marian Mitas, Jana Olhova
Продуцент / Produced by:
Jakub Viktorin
Музика / Music by:
Michal Novinski
Продукција / Production Company:
Nutprodukcia

 


Приказна за татко на кој му го убиваат синот. Четири лица се обвинети за убиството, но ќе бидат ослободени благодарение на лош судски процес. Решен да ја открие вистината, таткото влегува во неправедна борба со пасивните полициски сили, корумпираното судство и владејачката мафија. Може ли да победи во еден таков расипан систем?


Фестивали и награди / Festivals and awards:
Kino na granicy, Lubuskie Film Summer, International Film Festival Cinematik