СЛОВЕНИЈА, АВСТРАЛИЈА И УТРЕ ЦЕЛИОТ СВЕТ

СЛОВЕНИЈА, АВСТРАЛИЈА И УТРЕ ЦЕЛИОТ СВЕТ

ноември 15, 2017
во Категорија: 15.11. (среда), CINEDAYS+, cinedays2017
2284 8
СЛОВЕНИЈА, АВСТРАЛИЈА И УТРЕ ЦЕЛИОТ СВЕТ

SLOVENIJA, AVSTRALIJA IN JUTRI VES SVET
SLOVENIA, AUSTRALIA AND TOMORROW THE WORLD

Marko Naberšnik

15. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 116’
Држава / Country: Македонија, Словенија / Macedonia, Slovenia
Јазик / Language: Словенечки / Slovenian

Режија / Director: Marko Naberšnik
Сценарио / Writers: Marko Naberšnik
Продуцент / Produced by: Aleš Pavlin, Andrej Stritof
Музика / Music by: Igor Vasilev – Novogradska
Продукција / Production Company: Perfo Productions
Кинематограф / Cinematography by: Miloš Srdić
Монтажа / Film Editing by: Jan Lovse
Копродуцент / Co-producer: Robert Naskov
Улоги / Cast: Jure Ivanusić, Minca Lorenci, Aljosa Ternovsek, Vlado Novak, Milada Kalezić, Mojca Simonić

Во срцето на приказната е еден електричар, кој работи во фабрика и се обидува да заработи дополнителни средства преку мрежен маркетинг. Но одбирањето на овој пат за да овозможи повисок животен стандард за себе и за неговото семејство, исто така доаѓа и со одреден ризик.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Cinedays Festival of European Film; Slovenian Film Festival; Festival of European and Mediterranean Film