СКРШЕНО

СКРШЕНО

ноември 11, 2018
во Категорија: 11.11. (недела), cinedays2018, МК во ЕУ
3920 13
СКРШЕНО

BROKEN
TË THYER
Edmond Budina

11. 11. | 19:00 | кино Фросина

Времетраење / Runtime: 97’
Држава / Country: Албанија, Италија, Македонија, Бугарија / Albania, Italy, Macedonia, Bulgaria
Јазик / Language: Албански
Премиера / Release Date: 23 февруари 2017 / 23 February 2017 (Аlbania)

Режија / Director: Edmond Budina
Сценарио / Writers:
Edmond Budina
Продуцент / Produced by:
Adele Budina
Музика / Music by:
Oliver Josifovski
Продукција / Production Company:
A.B. FILM , REVOLVER PRODUCTION and KT FILM & MEDIA Backing: MiBACT (IT), Cinema Dept Culture Ministry, Macedonian Film Agency (MK)
Кинематографер / Cinematography by:
Daniele Baldacci
Монтажа / Film Editing by:
Darko Spasovski
Улоги / Cast:
Edmond Budina, Laert Vasili, Nikolla Llambro, Syrja Meqe, Ola Harizaj

Осумнаесетгодишното затворско јадосување не е ништо во споредба со неблагодарноста покажана од најблиските и најдрагите лица, кои трансформирани од трката за профит заборавиле дека разорувањето на душата и уништувањето на околината, пред сѐ е самоуништување.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
European Film Festival in Lecce; Seanema Film Festival; Butrinti Summer Festival; Otranto Film Fund Festival; Ulcinj Film Festival