СИТЕ ЗНААТ

СИТЕ ЗНААТ

ноември 13, 2018
во Категорија: 13.11. (вторник), 14.11. (среда), cinedays2018, Гала Премиера
4499 14
СИТЕ ЗНААТ

EVERYBODY KNOWS
TODOS LO SABEN

Asghar Farhadi

13. 11. | 22:30 | кино Милениум
14. 11. | 15:00 | кино Милениум

Времетраење / Runtime: 132’
Држава / Country: Шпанија, Франција, Италија / Spain, France, Italy
Јазик / Language: Шпански, англиски, каталонски / Spanish, English, Catalan
Премиера / Release Date: 8 мај 2018 (Франција) / 8 May 2018 (France) – Cannes Film Festival

Режија / Director: Asghar Farhadi
Сценарио / Writers: Asghar Farhadi
Продуцент / Produced by: Álvaro Longoria, Alexandre Mallet-Guy
Музика / Music by: Javier Limón
Продукција / Production Company: Memento Films Production, Morena Films, Lucky Red
Кинематограф/ Cinematography by: José Luis Alcaine
Монтажа / Film Editing by: Hayedeh Safiyari
Улоги / Cast: Penélope Cruz, Javier Bardem, Bárbara Lennie, Ricardo Darín, Inma Cuesta

Лаура и нејзините деца патуваат од Буенос Аирес до нејзиното родно село, на едно лозје во Шпанија, за да присуствуваат на венчавката на нејзината сестра, но низа неочекувани настани го водат овој собир кон криза, која го разоткрива скриеното минато на семејството.

Фестивали и награди / Festivals and awards:
Cannes Film Festival; Karlovy Vary International Film Festival; Munich International Film festival; Sarajevo Film Festival; Toronto International Film Festival; Vancouver International Film Festival; CPH PIX; San Diego International Film Festival; Chicago International Film Festival