СЕСТРА

08-11-2019
in Category: СинеБалкан
СЕСТРА

СЕСТРА

SISTER
СЕСТРА

Svetla Tsotsorkova


8.11. 19:00 кино Фросина
Држава / Country: Бугарија, Катар / Bulgaria, Qatar
Јазик / Language: Бугарски / Bulgarian
Времетраење / Runtime: 97’
Премиера / Release Date:
24 September 2019 (Шпанија / Spain) – San Sebastian Film Festival

 

Режија / Director:
Svetla Tsotsorkova
Сценарио / Writers:
Svetoslav Ovcharov, Svetla Tsotsorkova
Кинематографер /
Cinematography by:
Vesselin Hristov
Монтажа / Film Editing by:
Svetla Tsotsorkova
Улоги / Cast:
Monika Naydenova, Svetlana Yancheva, Elena Zamyarkova, Asen Blatechky
Продуцент / Produced by:
Svetoslav Ovcharov, Svetla Tsotsorkova
Музика / Music by:
Hristo Namliev
Продукција / Production Company:
Omega Films

 


Мало гратче во современа Бугарија. Мајка и нејзините две ќерки се борат да преживеат. Занесената помладата ќерка, која е склона кон мечтаење, честопати измислува приказни за да го направи животот поинтересен. Не сакајќи, запаѓа во стапицата на сопствените лаги и ги уништува организираниот материјалистички свет на нејзината постара сестра. Во меѓувреме, двете сестри ја дознаваат вистината за нивната мајка.


Фестивали и награди / Festivals and awards:
San Sebastián International Film Festival – New Directors Award – Special Mention (Svetla Tsotsorkova)