СЕРВАН ГУНЕЈ

СЕРВАН ГУНЕЈ

ноември 1, 2018
во Категорија: cinedays2018, Жири на СинеБалкан
1922 0
СЕРВАН ГУНЕЈ

Серван Гунеј е продуцент, писател и директор на продуцентската куќа RTNT Film од Истанбул, Турција. Продуцент е на два играни филма („Приказни од Анатолија“, „Сериски готвач“). Во моментов работи на две меѓународни филмски копродукции, кои се во фаза на претпродукција и на тв-серија во фаза на развој. Исто така, има издадено и дела како писател.