РАДОВАН ПЕТРОВИЌ

РАДОВАН ПЕТРОВИЌ

РАДОВАН ПЕТРОВИЌ

Радован Петровиќ е монтажер и режисер од Скопје, Македонија. Како монтажер е потпишан на десетина играни кратки филмови, една ТВ серија, неколку документарци и еден долгометражен филм. Режисер е на четири кратки филма.  Неговите последни два филма, „Долорес“ и „Скопје 2020“, имаат активна фестивалска дистрибуција и се неколкукратно  наградувани на фестивалите во Македонија и регионот.